Avsnitt 19: Ett samtal med författaren Erik Lewin

Nu kan du lyssna på det nittonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt pratar jag med författaren Erik Lewin om hans böcker “Operation Saif”, “Operation Scimitar” och “Almedalen har fallit”. Under samtalet pratar vi även en del om Eriks bakgrund inom de svenska specialförbanden och som privat säkerhetsrådgivare i Irak och Afghanistan. Vi pratar också om hur viktigt det är att förstå och sätta sig in i den lokala kulturen när man arbetar i ett främmande land, och sist men inte minst om huruvida det kommer en uppföljare till “Operation Saif”.

Erik Lewin arbetar som VD för säkerhetsföretaget Vesper Group och har tidigare arbetat inom de svenska specialförbanden och som privat säkerhetsrådgivare i Irak och Afghanistan.

Under avsnittet så refererar Erik till en intervju som han gjort med tidningen Filter och den hittar du här. I slutet av avsnittet nämner Erik också ett antal intressanta författare och boktips och han har i efterhand gett ytterligare ett par tips. Du hittar samtliga här nedanför:

Anders Jallai

Tom Clancy
Clear and present danger

Robert Karjel
De redan döda

Thomas E Ricks
Fiasco: The American Military Adventure in Iraq

Ken Connor
Ghost Force

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *