Avsnitt 38: Ett samtal med Johan Wiktorin om “Mot väpnad konflikt”

Nu kan du lyssna på det trettioåttonde avsnittet av “I Krig och Fred”. I detta avsnitt hör du när jag pratar med Johan Wiktorin om hans artikelserie “Mot väpnad konflikt” som publiceras på Kungliga Krigsvetenskapsakademins blogg. Under samtalet förklarar Johan vad “Mot väpnad konflikt” är för typ av skriftserie och vart ifrån han hämtat den analytiska ram som ligger till grund för den löpande analys av händelseutvecklingen som görs i varje nytt avsnitt i serien. Han ger även sin syn på om Sverige bör gå med i NATO eller inte, och hur han ser på det säkerhetspolitiska samarbetet mellan Sverige och USA.

Johan är VD för underrättelse- och informationssäkerhetsföretaget Brqthrough och är även verksam som frilansande skribent och debattör i försvars- och underrättelsefrågor. Han är även medlem i Kungliga Krigsvetenskapsakademin. Johan har tidigare även arbetat vid MUST.

I intervjun nämner Johan att den senast publicerade delen av “Mot väpnad konflikt” är del VII. Idag har Johan dock släppt en ny del i “Mot väpnad konflikt” och den hittar du här: “Mot väpnad konflikt VIII”

I slutet av avsnittet tipsar Johan även om boken “Essence of decision” författad av Graham T. Allison och Philip Zelikow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *